VAD ÄR BACKAINITIATIVET?

 

Vi vet att det är vanligt att elever upplever sexuella kränkningar i skolan. När Backainitiativet gjorde en undersökning svarade en av tre att de upplevt sexuella kränkningar – och så ska det absolut inte vara! Därför startades Backainitiativet och bakom står Sveriges Elevkårer, Sveriges Elevråd, Sveriges elevråd – SVEA, Lärarförbundet Skolledare och Sveriges Skolledarförbund.

 

Backainitiativet strävar efter att sprida den kunskap och de verktyg och praktiska metoder som behövs för att skapa en trygg skola där gränserna för vad som är okej och inte är okej, är tydliga. Skolan ska vara en plats helt fri från sexuella kränkningar och trakasserier. Backainitiativet vill vara början på den förändringen. 

 

Men det här är något vi måste göra tillsammans och därför är det viktigt att så många som möjligt kan ta del av våra utbildningar och verktyg. Under hösten 2018 genomförde Backa en utbildningsturné där vi besökte fler än 200 skolor och mötte över 1 300 deltagare och det var en fin början. Men nu vill vi nå ännu fler. Därför finns den här mini-utbildningen.

 

Nu kör vi!